tisdag 20 november 2012

Hopp

"I heard her voice inside my head. She spoke of my father and the fall of Gondor. She said to me, even now, there is hope left, but I cannot see it." - Boromir, Sean Bean, Sagan om ringen (filmen)

Det finns säkert flera historier om hopp, jag känner bara till en. Har ni hört historien om Pandoras ask? Det är en myt som kommer från Grekland och är mycket känd; om ni inte har hört den så återger jag den här efter bästa förmåga.

Gudarna hade märkt att människorna sakta men säkert slutade tro på dem och utan människornas tro skulle det bli svårt för gudarna att överleva.
De beslöt sig för att skapa en kvinna och lära upp henne så att hon skulle klara sig mycket väl bland människorna. Hermes, gudarnas budbärare och bland annat tjuvarnas gud, lärde henne inställsamhet och smicker, Athena och Afrodite klädde henne i fina kläder och smycken.
Pandora fördes till Prometeus som hade till uppgift att skapa människorna.
Av gudarna hade Pandora fått en ask som hon öppnade när hon kommit till Prometeus. I asken fanns alla världens sjukdomar och plågor, men Propmeteus bror, Epimetius som släppt in Pandora, skyndade sig att stänga locket.
Det enda som blev kvar på botten av asken var hoppet.
Det sägs att det är anledningen till varför hoppet är det sista som lämnar oss.

1 kommentar:

  1. Ja nog är det så... att hoppet är det sista som lämnar oss och det är väl tur det. :-)
    Kramen.

    SvaraRadera